Wzrastające obroty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darek971
    Classic
    • 2012
    • 3

Wzrastające obroty

Podpisuje się pod wszystkimi pochwałami dla Grześka. Byłem u niego ostatnio z moim "skarbem" i jestem pod dużym wrażeniem jego profesjonalizmu. Szczerze polecam.
  • Krzysiek444
    Classic
    • 2011
    • 6

Wzrastające obroty

Mam taki problem silnik 1.9 TDI skrzynia automat. Na wolnych obrotach(bieg jałowy) silnik pracuje jak marzenie w jednym tempie, ale podczas jazdy (bez znaczenia zimny czy ciepły silnik) gwałtownie podnoszą się obroty i zaraz spadają. Auto wtedy nie przyśpiesza lecz tylko sam silnik. W warsztatach nikt nic nie wie na ten temat rozkładają ręce. Pomóżcie proszę
    A na początku było tak pięknie

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Zapewne na wyższych biegach w okolicach 2000obr/min przy pełnym gazie? Sprzęgło Ci się ślizga kolego.

[ Dodano: Czw 10 Mar, 11 13:53 ]
      Heh, ale gafa, to przecież automat. Ale to jest ewidentnie objaw uślizgu sprzęgła, a tam chyba też coś takiego występuje
      Octavia

Komentarz

• Krzysiek444
        Classic
        • 2011
        • 6

Może to być wina sprzęgła choć próbowałem pod tym kątem. Po wciśnięciu przyśpieszenia do oporu wyrywa z buciora (na ile to możliwe w automacie ) bez poślizgu ze strony sprzęgła i dlatego ręce mi opadają Ale dzięki kolego bo co dwie głowy to nie jedna :lol:

Komentarz

• bradley
          L&K
          • 2008
          • 1465

Tylko najprawdopodobniej podczas depniecia do oporu skrzynia redukuje bieg, robi kick-downa i wtedy uslizgu nie bedzie. Zeby zbadac uslizg nalezaloby jechac wolno w granicach 1500obr i z 4 czy 5 depnac. A chyba tym w automacie nie masz mozliwosci recznego wyboru biegow oprocz 1-2-3
          Zamieszczone przez Krzysiek444
          ale podczas jazdy (bez znaczenia zimny czy ciepły silnik) gwałtownie podnoszą się obroty i zaraz spadają
          A co to za jazda? Przyspieszanie, zwalnianie, hamowanie, stale utrzymywanie predkosci, z gorki, pod gorke?
          VW Vento 1.9TDI 1Z ++
          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Krzysiek444
            Classic
            • 2011
            • 6

Wnioskując z tego co Piszecie niestety czeka mnie wymiana sprzęgła (ból na kieszeń :cry: )

Komentarz

Pracuję...